Beste voetbalploegen in de wereld

Voetbal is de meest populaire sport in de wereld, gevolgd door cricket en nadien het ijshockey. Op wereldniveau zijn er honderden voetbalploegen en in dit artikel stellen we je de allerbeste voor. Uiteraard zijn een aantal ploegen vooral bekend omwille van bepaalde spelers in de ploeg. Denk maar aan Messi en Cristiano Ronaldo. Of als we het voetbal in Nederland en de Nederlandse spelers bekijken: Arjen Robben die bij Bayern Munich speelt en Wesley Sneijder die voor de minder bekende club Al-Gharafa speelt.

Juventus FC

Juventus FC werd in 1897 opgericht door enkele studenten. Sinds 1923 wordt de ploeg beheert door de familie Agnelli die heel wat andere bedrijven tot hun dynastie mogen rekenen zoals Jeep, Lancia, Ferrari en nog vele andere. Sinds het ontstaan van Juventus FC heeft de club al veel bereikt, wat kan aangetoond worden met de gewonnen bekers. Om er maar enkele op te noemen: de club won maar liefst 34 keer de Scudetto, 3 keer de UEFA Europa League en 2 keer de UEFA Champions League. De huidige sponsors van Juventus FC zijn Jeep en Adidas.

AC Milan

Een andere Italiaanse club die heel wat populariteit geniet, is AC Milan. Sinds de club werd opgericht in 1899 domineren ze de A-klasse en staat de club op de vierde plaats als meest succesvolle voetbalploeg ter wereld. Het is dan ook logisch dat ze een volle kast aan bekers staan hebben en op heel wat grote sponsors mogen rekenen zoals Audi, Addas en Nivea voor mannen, om er maar een paar op te noemen.

FC Bayern Munich

FC Bayern Munich is de meest succesvolle voetbalploeg in Duitsland. Niet alleen vandaag, maar sinds het ontstaan van het voetbal en de oprichting van de club. Bayern Munich won 18 nationale bekers en 26 nationale titels. De club werd opgericht in 1900 en wordt door meerdere bedrijven beheerd, waaronder Adidas, Allianz en Audi. Ook hier vind je meerdere bekers terug en enkele van hun hoofdsponsors zijn: DHL, Audi, Adidas, Coca-Cola en Philips.

Real Madrid

Real Madrid werd opgericht in 1902 en droeg eerst de naam Madrid voetbalclub. Het was Koning Alfonso XIII die er “Real” aan toevoegde, wat “Koninklijk” betekent in het Spaans. Vandaag is de club niet alleen zeer groot geworden in bekendheid, maar is het ook de club die het meest opbrengt en verdiend. In tegenstelling met andere ploegen, wordt Real Madrid beheerd door supporters (in totaal 85000). Naast heel wat gewonnen bekers wordt de club ondersteund door sponsors als Emirates, Hugo Boss, Microsoft, Adidas en nog vele andere.

Paris Saint-Germain

De beste en meest waardevolle club in Frankrijk is Paris Saint-Germain. De club werd opgericht in 1970 en is een samensmelting van Stade Saint-Germain en Paris FC. In totaal wonnen ze al 31 bekers. De club is de rijkste club in Frankrijk en behoort ook tot de rijkste in de wereld, daar de eigenaar Qatar Sports Investments is. Enkele van hun topsponsors zijn Nike, QNB en Ooredoo.

Andere clubs die tot de allerbeste behoren zijn: Manchester United, Liverpool, FC Barcelona, Arsenal en Chelsea FC.