Beste voetballers in de wereld 2018

Wat moet je weten over de FIFA Wereldbeker 2018? Misschien wie op dit moment de beste voetballers in de wereld zijn?

Elke voetbalfan heeft zo zijn of haar mening over wie de beste voetballers ter wereld zijn, maar we zijn het er denkelijk allemaal over eens dat sommige spelers er gewoon hoog uitschieten. Veel van deze sterren spelen voor elite voetbalteams als Manchester United, FC Barcelona en Real Madrid. Enkele van hen worden zelfs al als legendes beschouwd, zoals Messi en Cristiano Ronaldo. Dit gezegd hebbende, alle topspelers dragen bij in de mondiale aantrekkingskracht die voetbalfans het ‘mooie spel’ noemen.

Lionel Messi

Lionel Messi, is een meervoudige winnaar van de award FIFA-speler van het jaar en wordt vandaag niet alleen beschouwd als de beste voetballer van 2018, maar ook de beste speler aller tijden. Zijn vermogen om verdedigers te misleiden met een mix van vaardigheden in een hels tempo is ongeëvenaard. Vaak lijkt het zelfs alsof de bal aan zijn voeten is gekluisterd. Messi leidde zijn thuisland, Argentinië, naar de finale van de Wereldbeker in 2014 en naar de finale van Copa Americas in 2015 en 2016. Messi werd geboren in 1987 en draagt het rugnummer 10. De Barcelona-ster is heel erg veelzijdig zodat hij overal in de frontlinie kan spelen.

Luis Suarez

De spits van Barcelona is niet ieders favoriete speler, maar zijn vermogen staat niet ter discussie. Luis Suarez is een meester in het weven van zijn weg naar de strafschoppen, dodelijk in one-on-one situaties en een uitstekende vrije schopnemer. Hij speelt erg goed samen met zijn teamgenoten en hij is een absolute jager die altijd 100% voor zijn doel gaat. Zijn voorliefde voor scheidsrechters blijft helaas zijn achillespees, maar dat weerhield FC Barcelona er niet van om in 2014 een duizelingwekkende som te betalen voor Suarez. Louis Suarez werd geboren in 1987 en draagt het rugnummer 9. Voorheen speelde hij bij Uruguay en nu bij FC Barcelona.

Neymar

Neymar werd geboren in 1992 en speelt al profvoetbal sinds 17-jarige leeftijd. Tevens vestigde hij al snel zijn bonafide karakter in de sport. Neymar heeft ook al meer doelen gescoord dan Cristiano Ronaldo en Messi in dezelfde fase van hun carrière. Het staat buiten alle twijfel dat Neymar de capaciteit om de allerbeste te zijn overneemt als de carrière van Messi begint af te nemen. Naast de Argentijnen en Luis Suarez vormt hij een van de best-aanvallende spelers in de geschiedenis van de sport. In 2016 werd Neymar de aanvoerder van het Braziliaanse voetbalteam tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Vandaag speelt Neymar bij FC Barcelona met rugnummer 11.