Over wedden op voetbal

De beste voetbalploegen en spelers ontvangen de meest waardevolle sponsoraanbiedingen in het voetbal. Wil je het wedden op voetbal serieus nemen, dan doe je beter vooraf je huiswerk. Onderzoek alle ploegen en spelers voordat je een weddenschap plaatst.

Enkele termen die gebruikt worden

Wie voor het eerst een weddenschap wil plaatsen op voetbal, is vooral gebaat met de termen die gebruikt worden (en het zijn er wat!) en goede tips. Hieronder volgen er enkele:

Stake: dit is de hoeveelheid geld dat je inzet, met andere woorden de hoeveelheid geld dat je verliest als je niet wint.

Handicap: dit is een weddenschap die wordt aangeboden wanneer een team de duidelijke favoriet is. Denk bijvoorbeeld aan Brazilië tegen je studenten-team! De handicap geeft de underdog een klein voordeel. Zo kan er een voorsprong van één doel op de underdog zijn.

Halftime/ Full time: deze manier van wedden, wordt in tweeën gesplitst in het voorspellen van de winnaar van de eerste helft en daarna van het hele spel. Bij wijze van spreken zou je een gelijkspel in de rust kunnen voorspellen en het winnen van de volledige wedstrijd door de thuisploeg.

90 minutes Betting: dit type van weddenschap wordt veel genoemd wanneer mensen op individuele spelers inzetten (misschien als doelpuntenmakers). Als de speler niet verschijnt op het veld, wordt de weddenschap afgelast. Verschijnt de speler gedurende de normale 90 minuten van het spel dan komt hij in aanmerking voor de weddenschap.

24 Hour Rule: de meeste websites waar je sportweddenschappen kunt plaatsen, hanteren deze regel. Het betekent dat wanneer een wedstrijd wordt uitgesteld, de weddenschap alleen ongeldig wordt als de wedstrijd niet binnen 24 uur wordt gespeeld. Dus bijvoorbeeld als een wedstrijd 2 uur later wordt gezet, is de weddenschap nog steeds geldig.

De lijst van termen die gebruikt worden in het wedden op voetbal is lang. Naast bovenstaande termen, heb je ook nog: Banker, Scorecast, Wincast, Over/ Under, Double Chance en de term Handicap wordt ook nog eens onderverdeeld in Asian en European Handicap.

Tips om te onthouden

Gok niet met je hart, maar wed met je verstand! Dit betekent dat je beter niet gokt omdat je wilt dat jouw favoriete ploeg wint. Wed omdat je denkt dat ze zullen winnen! Probeer ook niet in te zetten tegen teams die je niet leuk vindt, wed tegen hen omdat je denkt dat ze zullen verliezen.

Probeer niet hebzuchtig te worden en zet niet meer geld in op een ploeg dat je aanvankelijk zou gewild hebben. Maak een plan over hoeveel je gaat inzetten en houd je eraan!

Heb geduld!

Zet nooit meer geld in dan je je kunt veroorloven!

Merk je dat je het wedden op voetbal niet meer onder controle hebt, zoek dan tijdig hulp!